14 dages returret
Hurtig levering
Autoriseret forhandler
Gratis fragt fra 400-,

Smykkepleje

Passer du godt på dine smykker vil de holde længere. 

Her er nogle gode råd til hvordan du holder dine smykker bedst:

Smykkerne er det sidste du tager på om morgenen og det første du tager af om aftenen, for at undgå slidtage fra parfumer, cremer, hårlak og andre kemiske produkter, som kan være hårde ved dine smykker. 

Undgå at gå i bad, sove eller udøve sportsaktiviteter med smykkerne på. 

Det er en god ide at opbevare smykkerne i lufttætte poser eller i den medfølgende emballage, når smykkerne ikke bruges. 

Kæder og collier bør lukkes og lægges fladt for, at undgå knuder og knæk.
 

Smykker med brillanter eller andre ædelsten bør efterses af en guldsmed ca. en gang om året, alt efter brug af smykket, for at undgå at stenene bliver løse eller tabes grundet slitage på fatningerne.Dette kan du få gjort hos vores guldsmed.

Diamanter tiltrækker fedtstoffer og en god måde at rense dem på, vil være at lægge dem i sulfovand for at opløse fedtstofferne, så vil stenene få glansen tilbage. (Dette gælder kun diamanter, da andre ædelsten kan have brug for fedtstofferne)

Smykker i hvidguld er ofte rhodineret, og kan med tiden blive gullige, da det er en afsluttende overfladebehandling af smykket og vil slides af med tiden, alt efter brugen af smykket. De kan til enhver tid rhodineres op igen, således at smykket igen bliver helt sølvhvidt og skinnende. Dette kan du få gjort hos vores guldsmed.

Perler kan ikke tåle kemiske produkter som f.eks. hårlak og parfume, men kan nænsomt tørres af med en fugtig klud efter brug. Perler er et produkt som roligt kan bruges, da de er glade for fedtstofferne på huden. Undgå at udsætte perlerne for for meget sollys eller for store temperaturskift, da det vil kunne ødelægge perlerne. Perler og andre ædelsten er skrøbelige og besidder ikke den samme hårdhed, som diamanter. De kan risikere at miste deres glans ved kontakt med kemiske produkter. 

Smykker med ædelsten bør kun renses med en blød tandbørste og lunkent vand, for ikke at gøre skade på stenene.

Smykker med emalje, er smykker der kan gå i arv hvis der passes godt på dem. Går emaljen først i stykker kan det laves, men det er en dyr affære, da alt emalje skal fjernes helt før der kan lægges nyt lag på og i mange tilfælde kan det bedre betale sig, at købe et nyt smykke. Emalje smykker tåler ikke slag eller stød. 

Smykker i læder. Læder er et organisk materiale og tåler ikke for meget fugt, da det kan tørre ud. For at holde sine lædersmykker smidige, kan det påføres et let lag læderbalsam, dette gælder både for lædersmykker samt urremme af læder.

Oxydering er en overflade behandling af sølv, som gør smykket gråsort. Oxyderingen vil ved brug blive mere blank på udsatte steder, og med tiden blive slidt helt af. Sølv kan oxyderes op igen hos vores guldsmed. 

Oxyderede smykker bør ikke udsættes for smykkeplejemidler såsom sølvrens, da det vil ødelægge oxyderingen. En oxyderet overlade bør kun renses med lunkent vand.   

Forgyldning er en overflade behandling, som vil slides af med tiden, vores guldsmed kan forgylde smykket igen. Disse smykker kan godt holde til smykkeplejemidler.